مهمان تازه در جمع دنباله دار ها را بشناسید! Reviewed by Momizat on . در این مطلب با ما همراه باشید تا دنباله دار تازه کشف شده ی دانشمندان علم نجو را بیشتر بشناسیم. در ماه گذشته منجمان توانستند دنباله دار تازه ای به نام دنباله دار در این مطلب با ما همراه باشید تا دنباله دار تازه کشف شده ی دانشمندان علم نجو را بیشتر بشناسیم. در ماه گذشته منجمان توانستند دنباله دار تازه ای به نام دنباله دار Rating: 0
شما اینجا هستید: خانه » اجرام آسمانی » مهمان تازه در جمع دنباله دار ها را بشناسید!

مهمان تازه در جمع دنباله دار ها را بشناسید!

دنباله دارها

در این مطلب با ما همراه باشید تا دنباله دار تازه کشف شده ی دانشمندان علم نجو را بیشتر بشناسیم.

در ماه گذشته منجمان توانستند دنباله دار تازه ای به نام دنباله دار  «سوان» (SWAN) کشف کنند. این دنباله دار در وضعیت کنونی، در فاصله حدوداً ۹۸ میلیون کیلومتری از زمین قرار دارد و با سرعت ۱۳۶ هزار کیلومتر بر ساعت در مدار خود به دور خورشید به همسایگی زمین نزدیک تر می شود.

این دنباله دار در تاریخ ۱۳ مه (۲۴ اردیبهشت) در نزدیک ترین فاصله از زمین (۸۵ میلیون کیلومتر) قرار خواهد گرفت و چند هفته بعد در ۲۷ مه (۷ خرداد) به نزدیک ترین فاصله با خورشید قرار خواهد گرفت.

دنباله دار سوان خود را با رنگ سبز به نمایش گذاشته است و با اینکه اندازه کوچکی دارد، دمی بسیار طولانی از خود به جای می‌گذارد. ستاره شناسان طول دم این دنباله دار را دست کم ۱۷ میلیون کیلومتر تخمین زده‌اند. این دنباله دار قدر ظاهری ۵.۱ را دارد؛ یعنی آنقدر درخشنده است که ساکنین نیمکره جنوبی زمین می‌توانند در هوای تمیز و کاملاً تاریک آن را با چشمان غیر مسلح ببینند.

برخی ستاره شناسان پیش بینی کرده‌اند که دنباله دار سوان اواسط ماه جاری میلادی با نزدیک شدن به خورشید درخشنده تر شود و با وضوح بیشتری در آسمان شب پدیدار شود. البته دنباله دارها به غیر قابل پیش بینی بودن معروف هستند و ممکن است این دنباله دار حین نزدیک شدن به خورشید در آسمان محو شده و یا حتی از هم بپاشد.

دنباله دار سوان «C/2020 F8 SWAN» در تاریخ ۱۱ آوریل ۲۰۲۰ توسط رصدخانه سوهو (SOHO) کشف شد.این دنباله دار حساب توییتر هم دارد!

دنباله دار دیگری با نام اصلس (C-2019-Y4 Atlas) درسال گذشته در صورت فلکی خرس بزرگ کشف شد. این دنباله دار تا قبل از کشف دنباله دار سوان، موضوع داغ محافل ستاره شناسان بود و برخی از آن‌ها پیش بینی می‌کردند که اطلس برای بیش از ۲۰ سال به درخشان ترین دنباله دار آسمان زمین تبدیل شود. اما این دنباله دار حین نزدیک شدن به خورشید متلاشی شد و امیدهای ستاره شناسان را نقش بر آب کرد.

درباره نویسنده

تعداد نوشته ها : 136
  • تبلیغات

    با ما صفحه اول گوگل را تجربه کنید خرید بک لینک ، بک لینک

  • ارسال یک دیدگاه

    بازگشت به بالا