منظومه شمسی چند سیاره دارد و نام آن ها به ترتیب چیست؟ Reviewed by Momizat on . منظومه ی شمسی مجموعه ای از یک خورشید و ستاره و اجرام آسمانی دیگر است که سیاره ی ما زمین هم در این مجموعه به عنوان سومین سیاره قرار دارد. در این مطلب می خواهیم ب منظومه ی شمسی مجموعه ای از یک خورشید و ستاره و اجرام آسمانی دیگر است که سیاره ی ما زمین هم در این مجموعه به عنوان سومین سیاره قرار دارد. در این مطلب می خواهیم ب Rating: 0
شما اینجا هستید: خانه » آشنایی با علم نجوم » منظومه شمسی چند سیاره دارد و نام آن ها به ترتیب چیست؟

منظومه شمسی چند سیاره دارد و نام آن ها به ترتیب چیست؟

منظومه شمسی چند سیاره دارد و نام آن ها به ترتیب چیست؟

منظومه ی شمسی مجموعه ای از یک خورشید و ستاره و اجرام آسمانی دیگر است که سیاره ی ما زمین هم در این مجموعه به عنوان سومین سیاره قرار دارد. در این مطلب می خواهیم با سیاره های این منظومه و مجموعه و دیگر اجرام آن آشنا شویم. با ما همراه باشید.

۱-سیاره عطارد

سیاره عطارد نزدیک ترین و در عین حال کوچک ترین سیاره منظومه شمسی است. این سیاره در مدت زمان تنها ۸۸ روز میتواند به دور خورشید بچرخد. این سیاره که لقب سریع ترین سیاره را داراست در گردش به دور خود بسیار تنبل است زیرا هر شبانه روز در عطارد ۵۸ روز زمینی به طول می انجامد. یعنی یک سال برابر یک روز و نیم است!

این سیاره که حدودا ۱۴ قرن قبل از میلاد کشف شد میانگین تغییر دمای بسیار متفاوتی دارد و با توجه به جهت قرارگیری و تعامل با خورشید واکنش نشان میدهد به گونه ای که دمای آن در گرم ترین حالت ممکن ۴۲۷ درجه و در سردترین حالت منفی ۱۷۳ درجه سانتی گراد است.

این سیاره هیچ قمری ندارد تا به دورش بگردد.

۲- سیاره زهره

دومین سیاره از نظر فاصله به خورشید در منظومه شمسی سیاره زهره یا ناهید است. سیاره ناهید نزدیک ترین سیاره به زمین است. ناهید را میتوانیم در ابتدای غروب ، درست هنگامی که خورشید غروب میکند در آسمان با چشم غیر مسلح ببینیم. زیبایی خیره کننده این شعله فروزان در آسمان به گونه ای است که انگار خورشیدی دیگر سر از افق درآورده و همزمان با غروب خورشید ، طلوع میکند. رومیان باستان نام این سیاره را ونوس یعنی الهه عشق و زیبایی نهاده اند.

اتمسفر زهره بسیار ضخیم است و گردش آن به دور خورشید ۲۲۵ روز زمینی به طول می انجامد. نکته جالب درباره زهره حرکت آهسته آن به دور خودش است. روزهای زهره از سال های آن طولانی تر است. هر شبانه روز در زهره ۲۴۳ روز زمینی طول میکشد ، یعنی ۱۸ روز بیش از یکسال آن!

زهره بسیار داغ است و چهره زرد رنگ آن در آسمان گویای دمای بسیار بالا و التهاب آن است دمای سطح زهره به ۴۶۲ درجه سانتیگراد میرسد و این یعنی آتش!

۳- سیاره زمین

زمین این پیر ۴.۵ میلیارد ساله خانه ماست. زمین سومین سیاره منظومه شمسی است که دارای بهترین بافت حیاتی در کل منظومه شمسی میباشد. فاصله مناسب زمین با خورشید، مدار چرخشی مناسب، دمای متعادل و طول مناسب شب و روز دنیایی مناسب حیات پدید آورده است. این حیات میلیاردها سال است ادامه دارد.

زمین اولین سیاره دارای قمر در مدار خورشیدی منظومه شمسی است و دو سیاره پیشین قمری ندارند. طول شبانه روز در زمین ۲۴ ساعت و در این فاصله زمین به دور خود میگردد. مدت زمان چرخش زمین به دور خورشید ۳۶۵ روز زمینی است.

منظومه شمسی چند سیاره دارد و نام آن ها به ترتیب چیست؟

۴- سیاره مریخ چهارمین

مریخ یا بهرام چهارمین سیاره منظومه شمسی است. بشر همواره تصور میکرده است که مریخ میتواند خانه دوم او باشد به همین لحاظ کاوشگرهای بسیاری را برای مطالعه و تحقیقات به سیاره سرخ یا همان مریخ فرستاده است. با این حال هنوز نشانه ای از حیات در آن به خوبی پیدا نشده است. برخی از دانشمندان معتقدند که مریه در گذشته های دور دارای حیات و تمدن ( نه الزاما بشری) بوده است و هم اکنون عمر این حیات به پایان رسیده و ما نظاره گر افول این سیاره هستیم. با این حال دانشمندان ناسا در حال آماده سازی مقدمات سفر بشر به این سیاره در در دهه سوم قرن ۲۱ میلادی هستند.

مریخ دومین قله بلند منظومه شمسی را در خود جای داده است این قله المپوس مونز نام دارد و یک آتشفشان فعال است. مریخ علاوه بر بلندترین قله، عمیق ترین دره را نیز در خود جای داده است.  این سیاره سرخ فام به سبب تراکم بالای اکسید آهن بر سطح آن به این رنگ درآمده است. طول هر روز مریخ چیزی در حدود ۲۸ ساعت زمین و هر سال آن چیزی برابر ۷۰۰ روز است یعنی تقریبا دو برابر زمین.

مریخ ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد کشف شد و دارای دو قمر زشت و بدترکیب به نام های فوبوس و دئیموس است.

۵- سیاره مشتری

سیاره مشتری یا هرمز یک غول پرحجم در منظومه شمسی است که به دور خورشید میگردد. این سیاره پس از ماه و زهره سومین شی درخشان در آسمان است و نور کافی جهت سایه انداختن بر روی زمین را داراست.

مشتری چیزی در حدود ۱۳۰۰ برابر زمین حجم دارد و منزلگه طوفان های عظیمی است، طوفان معروف آن همچون لکه ای قرمز رنگ بر روی سطح سیاره خودنمایی میکند و به چشم هرمز یا چشم مشتری معروف است.. این سیاره قوی ترین مدار گرانشی منظومه شمسی را داراست.

مشتری سیاره ای سریع است. طول هر روز مشتری برابر ۱۲ ساعت زمینی و سرعت گردش آن به دور خورشید ۱۲ سال زمین است. این سیاره بیش از ۱۰۰ قمر دارد که ۶۹ تای آن ثبت رسمی شده است همچنین تعدادی حلقه هم به دور خود دارد.

فضا پیمای وویجر در طی سال ها گردش خود به دور این سیاره اطلاعات بسیاری از جو این سیاره، انواع طوفان ها و حالت های مختلف به دست آورد. عکس های زیبای این سیاره را مدیون فضاپیمای وویجر هستیم.

منظومه شمسی چند سیاره دارد و نام آن ها به ترتیب چیست؟

۶- سیاره زحل

سیاره زحل یا کیوان سیاره ای زیبا از جنس گاز است به سبب حلقه هایی که اطراف آن را فرا گرفته اند، مشهور است. حلقه های زحل اغلب از جنس یخ، سنگ و غبار تشکیل شده اند. این سیاره غول پیکر و زیبا ۶۲ قمر رسمی دارد. یکی از اقمار این سیاره به قدری بزرگ است که اتمسفر مخصوص به خود را داراست.

زحل هم همچون مشتری سرعتی بالا دارد و در هر ۱۰ ساعت زمینی یک دور به دور خودش میچرخد. مدت زمان گردش زحل به دور خورشید ۲۹ سال زمین است. این سیاره ۸۰۰ سال قبل از میلاد کشف شد.

فضاپیمای کاسینی سال ها به دور مدار زحل چرخید و اطلاعات بسیار زیادی از اقمار این سیاره، فصل ها، حلقه های آن ، وضعیت آب و هوایی و جو این سیاره برای ما ارسال کرد.

۷- سیاره اورانوس

اورانوس پس از کشف تلسکوپ شناسایی شد و حاصل علم است به همین جهت تنها یک نام دارد و آن را با نام های گوناگون نمیشناسند. این سیاره تنها سیاره ای است که نام یکی از خدایان یونان را به جای خدایان رومی دارد.

اوانوس مقداری کمتر از ۳ میلیارد مایل از خورشید فاصله دارد و حول یک محور موازی میچرخد. این بدان معناست که هر قطب اورانوس روزها و شب هایی که ۴۲ سال زمینی هستند را تجربه می کنند. اتمسفر این سیاره بسیار سرد و یخی در واقع منفی ۲۴۴ درجه سانتیگراد است. مدت زمان گردش این سیاره به دور خود ۱۷ ساعت زمین و به دور خورشید ۸۴ سال زمینی است. اورانوس۲۷ قمر دارد که به دورش میگردد و در سال ۱۷۸۱ میلادی کشف شده است.

 

۸- سیاره نپتون

نپتون به معنای خداوند دریا میباشد و از نام اساطیر رومیان باستان میباشد. این سیاره نخستین سیاره ای است که به واسطه پیش بینی های فضایی ثبت شده است. سال ها پیش «الکسیس بووارد»، فضانورد  متوجه اختلافاتی در مدار اورانوس شد و حدس زد که این سیاره در نزدیکی سیاره ای دیگر سکونت دارد. تا با سفر وویجر به فضا در سال ۱۹۸۹ این شک به یقین تبدیل شد و عکس های این سیاره ارسال شد.این سیاره با چشم مسلح و تلسکوپ های قوی هم قابل دیدن نیست.

این سیاره اتمسفری سرد و یخی همچون اورانوس دارد و هر روز آن معادل ۱۶ ساعت زمین و هر سال آن معادل ۱۶۵ سال زمین میباشد.

منظومه شمسی چند سیاره دارد و نام آن ها به ترتیب چیست؟

سیاره های کوتوله، سیارک ها  و اجرام دبگر در مدار منظومه شمسی

منظومه شمسی دارای صدها جرم آسمانی همچون سیاره های کوتوله مشهوری مثل پولوتو میباشند. در مقالات دیگر سعی میکنیم مفصل تر به این موارد بپردازیم تا گره از سوال ذهن شما مخاطبین عزیز بگشاییم.

قمر های منظومه شمسی

قمر یک کره آسمانی است که از نظر بافت، اتمسفر و نیروی گرانش میتواند شباهت بسیاری به سیاره داشته باشد. بزرگترین تفاوت یک قمر با سیاره مدار گردش آن است. قمر به دور خورشید نمیچرخد بلکه در مدار سیاره گیر افتاده و  به دور سیاره میچرخد.

ماه تنها قمر سیاره زمین است که حدودا هر ۲۷ روز یکبار به دور زمین میچرخد. و البته در همین مدت زمان هم به دور خودش میچرخد. بنابراین همیشه یکطرف ماه از دید ناظر زمینی پنهان است با عنوان “سمت دور ماه” شناخته میشود.

این حالت برای قمرهای دیگر هم در منظومه شمسی هم اتفاق میافتد. به این پدیده قفل جزر و مدی یا قفل گرانشی میگویند.

درباره نویسنده

تعداد نوشته ها : 136
  • تبلیغات

    با ما صفحه اول گوگل را تجربه کنید خرید بک لینک ، بک لینک

  • دیدگاه (20)

    • خلیل

      الان جدیدا کشف کردن که یه تعداد دیگه هم سیاره هست. درباره ی سیاره های تازه کشف شده ام مطلب بذارید. ممنون بابت مطالب خوبتون

      پاسخ
    • sayrun

      سیارات زیادی وجود دارن ما قادر به کشف تمام سیارات نیستیم مهمتر از همه این هست که موجوداتی بیگانه وجود دارن که نیتروژن مصرف میکنن با قدی بلند که اون هم شاید بخاطر جاذبه کمتری هست که اونجا زندگی میکنن وکمتر از نور استفاده میکنن میشه با اونها ارتباط برقرار کرد نه از نزدیک با پیام فرستادن وتنها یک راه ارتباطی دارن که زمین را به فضا وصل میکنن مث خط تلفن یک راه ارتباطی وجود داره واون راه رو من با چند سال تحقیق فهمیدم به دلیل مشکلات امنیتی نمیشه بگم ولی میدونم که صد در صد وجود داشتنو دارن من اسمشون رو سایسونگ ها گذاشتم چون از بچگی این اسم رو زمزه میکردم که روزی سایسونگ ها به زمین میان

      پاسخ
    • قندی

      کیهان شناسان به پیشگوئی در مورد آینده منظومه شمسی مشغولند و محسبات احتمالی خود به این نتیجه رسیده اند که حدود پنج میلیارد سال طول میکشد که خورشید سوخت خودرا به تدریج از دست بدهد و متعاقب آن به حجم بزرگتری برسد. احتمالا بر اثر ازدیاد حجم اول سیاره تیر یا عطارد و سپس سیاره ناهید یا زهره را به عنوان پیش غذا و محرک و باز کننده اشتها صرف کرده و سپس سیاره زمین را به عنوان غذای اصلی کباب شده در ذوب خویش نوش جان خواهد نمود و به یک هیولای قرمز رنگ تبدیل خواهد شد . فشار باد فتق سبب میشود که او در خود به پیچد. بر اثر سنگینی بار گرانش یا جاذبه شکم در خود فرو می ریزد و با حکم قضای حاجت جهت دفع مواد زائد منفجر می شود و پس از رفع حاجت به یک سفید چاله منزه تبدیل می شود و یاد مارا در خاطره کیهانی برای بازماندگان به ارث خواهد گذاشت.

      پاسخ
    • مرتضی

      لطفا در مورد راه شیری توضیحاتی ارائه نمایید.
      با تشکر

      پاسخ
    • بی نام

      کیهان به این عضیمی معلومه که موجودات فضایی در آن موحود است.

      پاسخ
    • مهشید

      سلام
      من خیلی به ستاره ها و سیارات علاقه مند هستم و میخوام بدونم که آیا جز منظومه ی شمسی که سیارات عطارد،زهره،زمین،مریخ،مشتری ،زحل،اورانوس،نپتون و پلوتون رو داره آیا منظومه های دیگه و سیارات دیگه داریم من اینو مطمئن هستم که داریم و من میخوام از همش سر در بیارم ممنون میشم سیارات دیگه و منظومه های دیگه هم اینجا بزارین از همین هم که گذاشتین ممنونم خیلی زحمت کشیدین

      پاسخ
      • Payam

        سلام, منم بانظر مهشید موافقم و مدتهاست که همین سوال رو در ذهن دارم, ممنون میشم اگه درصورت امکان, درمورد منظومه های دیگه هم مطلب بگذارید,, من احساس میکنم منظومه های مشابه که دارای خورشید هستند هم وجود دارند اما اکنون بشر به آن درجه از علم نرسیده که بتوان درکمترین زمان ممکن و از طریق کرم چاله و راه های مشابه, به آنجاها سفراکتشافی و علمی کند,,اما عاقبت موفق به انجامش خواهد شد, (دستگاه پیچیده وعظیم وبسیار پر هذینه (هاودونی بزرگ) یکی از آزمایشاتی است که توسط دانشمندان ساخته شده و درحال انجام تحقیقات علمی در این زمینه بر روی آن میباشند)

        پاسخ
    • Sami

      بله،سیاره نیبرو که ناسا سالیان سال وجودشو پنهان کرد اما چندین ساله که ستاره شناسا کشفش کردن،موجودات سیاره نیبرو هزاران سال پیش به کره زمین میان و با دستکاری دی ان ای انسانها و از کار ان اختن ده شاخه از دی ان ای اونها و تنها با دو شاخه دی ان ای باقیمانده اونارو تبدیل به موجودات هوشمندی میکنن تا براشون بردگی کنن،این سیاره بعد از هزاران سال در حال نزدیک شدن مجددش به کره زمینه،اونها انسانهارو در ماتریکس قرار دادن تا هر انچه که ازشون میخوان انجام بدن

      پاسخ
    • یکتا

      من بانظر مهشید موافقم
      به نظرم شما هزار سال
      تنبلی کردین تحقیق
      راجب سیاره دبگر
      جز سیاره های الان
      چیزی کشف نکردین
      متاسفم براتون

      پاسخ
    • یکتا

      توصیه میشود بخوانید

      پاسخ
    • داریوش طاهری

      درود و سپاس

      پاسخ

    ارسال یک دیدگاه

    بازگشت به بالا