فرود موفقیت‌آمیز دو کاوشگر ژاپنی روی سیارک ریوگو Reviewed by Momizat on . کاوشگرهای آژانس فضایی ژاپن نه تنها به سلامت روی سیارک ریوگو (Ryugu) فرود آمدند؛ بلکه عکس‌هایی را از اقامتگاه جدید خود نیز به زمین مخابره کردند. این برای اولین ب کاوشگرهای آژانس فضایی ژاپن نه تنها به سلامت روی سیارک ریوگو (Ryugu) فرود آمدند؛ بلکه عکس‌هایی را از اقامتگاه جدید خود نیز به زمین مخابره کردند. این برای اولین ب Rating: 0
شما اینجا هستید: خانه » اخبار نجوم » فرود موفقیت‌آمیز دو کاوشگر ژاپنی روی سیارک ریوگو

فرود موفقیت‌آمیز دو کاوشگر ژاپنی روی سیارک ریوگو

فرود موفقیت‌آمیز دو کاوشگر ژاپنی روی سیارک ریوگو

کاوشگرهای آژانس فضایی ژاپن نه تنها به سلامت روی سیارک ریوگو (Ryugu) فرود آمدند؛ بلکه عکس‌هایی را از اقامتگاه جدید خود نیز به زمین مخابره کردند. این برای اولین بار در تاریخ اکتشافات فضایی است که دو کاوشگر متحرک، به طور همزمان روی یک سیارک می‌نشینند.برای اجرای عملیات فرود، فضاپیمای مادر هیابوسا ۲ ارتفاع خود را تا فاصله ۵۵ متری از سطح سیارک کاهش داد. پس از پیاده‌سازی کاوشگرها، این فضاپیما دوباره اوج گرفت و در موقعیت پیش‌فرض خود که ارتفاع حدودا ۲۰ کیلومتری از سیارک است، مستقر شد.

این دو کاوشگر کوچک که بخشی از پروژه هیابوسا ۲ (Hayabusa2) هستند؛ وظیفه جمع‌آوری داده، عکسبرداری و نمونه‌برداری از سطح سیارک‌ ریوگو را بر عهده دارند. ظاهرا مهندسان آژانس اکتشافات فضایی ژاپن (JAXA) در روز جمعه ۲۱ سپتامبر موفق به اجرای عملیات فرود شدند؛ اما برای اعلام این خبر، اندکی درنگ کردند تا از فرود موفق و ایمن این دو ربات اطمینان حاصل کنند.

نخستین تصاویر ارسالی اما به شدت تار و ناواضح بودند؛ آن هم به این دلیل که عکس‌ها هنگام جدا شدن کاوشگرها از فضاپیما و در مسیر فرود روی سیارک ریوگو به ثبت رسیده‌اند.

برای اجرای عملیات فرود، فضاپیمای مادر هیابوسا ۲ ارتفاع خود را تا فاصله ۵۵ متری از سطح سیارک کاهش داد. پس از پیاده‌سازی کاوشگرها، این فضاپیما دوباره اوج گرفت و در موقعیت پیش‌فرض خود که ارتفاع حدودا ۲۰ کیلومتری از سیارک است، مستقر شد.

 

البته JAXA هنوز کار خود را با هیابوسا ۲ به پایان نرسانده‌ است و قصد اجرای دو عملیات پیاده‌سازی دیگر در آینده نزدیک را دارد؛ مهندسان آژانس ابتدا نشاندن یک کاوشگر بزرگتر موسوم به MASCOT در ماه آینده میلادی، و سپس فرود یک کاوشگر کوچکتر در سال ۲۰۱۹ را در دست اقدام دارند. فضاپیمای مادر وظایف دیگری را نیز در این مدت بر عهده خواهد داشت که یکی از آن‌ها، انتقال نمونه‌های جمع‌آوری شده به زمین برای تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی است.

درباره نویسنده

تعداد نوشته ها : 1543
  • تبلیغات

    با ما صفحه اول گوگل را تجربه کنید خرید بک لینک ، بک لینک

  • ارسال یک دیدگاه

    بازگشت به بالا