اطلاعات مقدماتی از ستارگان Reviewed by Momizat on . اسامی خاص بعضی از ستارگان آخر النهر،بطن قنطورس،ثریا،ثعبان،(جدی) ستاره قطبی، جنب الفرس،جنب برساوس ،دبران،دبه،رأس الجاثی،رأس التوأم المقدم،رأس التوأم المؤخر،رجل ا اسامی خاص بعضی از ستارگان آخر النهر،بطن قنطورس،ثریا،ثعبان،(جدی) ستاره قطبی، جنب الفرس،جنب برساوس ،دبران،دبه،رأس الجاثی،رأس التوأم المقدم،رأس التوأم المؤخر،رجل ا Rating: 0
شما اینجا هستید: خانه » مقاله ها » اطلاعات مقدماتی از ستارگان

اطلاعات مقدماتی از ستارگان

tt33lxjhq7vkfs038fh0

اسامی خاص بعضی از ستارگان
آخر النهر،بطن قنطورس،ثریا،ثعبان،(جدی) ستاره قطبی، جنب الفرس،جنب برساوس ،دبران،دبه،رأس الجاثی،رأس التوأم المقدم،رأس التوأم المؤخر،رجل الجبار،رجل قنطورس،ردف،رشا،سرهالفرس،سماک اعزل،سماک رامح ، سها ،سهیل، شرطین،شعرای شامی،شعرای یمانی،صرفه، عقد ثریا، عناق، عیوق،غول،فرد،فرقدان،فم الحوت،قائد، قلب الاسد ، قلب العقرب، متن الفرس، مراق، مرزم، منکب  الجبار، منکب الفرس، ناطح، نسرطایر، نسرواقع، نیر الفکه، وزن شمالی،وزن جنوبی.، ناطح، نسرطایر، نسرواقع، نیر الفکه، وزن شمالی،وزن جنوبی.

ماده،به فشار و درجه حرارت باور نکردنی می رسد. انرژی ستارگان ناشی از فعل و انفعالات هسته ای است.هیدروژن به هلیم تبدیل می شود و در حین این واکنش،گرما و نور بسیار زیادی از خود ساطع می کند.این،همانند واکنشی است که در یک بمب هیدروژنی اتفاق می افتد. نزدیکترین ستاره به زمین خورشید است و قطری حدود ۴/۱میلیون کیلومتردارد.

با این حال خورشید ستاره ای است متوسط.در هر ستاره،آنقدر ماده وجود دارد که می توان حدود یک میلیون زمین از آن درست کرد.جرم زمین حدود ۶هزار میلیارد میلیارد تن است.

ماده تشکیل دهنده اغلب ستارگان هیدروژن است و به نظر می رسد،این ماده اساسی ترین ماده سازنده جهان است.کوچکترین ستاره ها،اندازه ای همانند زمین دارند ولی  جرم و چگالی آنها بسیار زیاد است.این نوی ستارگان در رده ی کوتوله های سفید قرار دارند.درجه حرارت یک کوتوله ی سفید نمونه،۲ برابر درجه خورشید است و چگالی آن ۰۰۰/۱۷۰ برابر چکالی خورشید می باشد ولی شعاع آن ۰۱۴/۰ شعاع خورشید است.از طرف دیگر بعضی ستارگان غول اسا هستند:اگر یکی از انها به جای خورشید قرار می گرفت شعاع آن تا مدار زحل امتداد می یافت.به همین دلیل به این ستارگان “غول” می گویند.اَبَر غولانی وجود دارند که شعاع آنها ۴۰۰ برابر شعاع خورشید و حجم آنها ۶۴ میلیون برابر حجم خورشید بوده ولی احتمالا جرم آنها از  ۵۰ برابر جرم خورشید تجاوز نمی کند.برخی از ستارگان نورانیت ثابتی ندارند و تغییراتی در روشنائی آنها دیده می شود گاه نورانیت ستارگانی به نام نوا(نواختر) در طی چند روز هزاران بار بیشتر شده سپس رو به تاریکی می گراید.

رنگ ستارگان نیز متفاوت است.این رنگها بین ابی مایل به سفید تا قرمز تغییر می کند.ستاره شناسان از روی رنگ می توانند ستاره گان رارده بندی کنند.ستارکان آبی درجه حرارت بسیار زیادی حدود۵۰۰۰۰درجه دارند،در حالی که درجه حرارت ستارگان قرمز رنگ حدود۳۰۰۰۰ درجه است. ستارگان با درجه حرارت زیاد نادر هستند. یکی از بزرگترین کشفیات نجوم معاصر،یافتن ارتباط بین طیف ستارگان و درجه حرارت آنهاست. تقریبا طیف تمام ستارگان  “سری طیفی” قرار می گیرند.این سری هفت گانه به نامهای m-k-g-f-a-b-oرا شامل می شود که هر گروه(بجز گروه اول و آخر) به ده بخش تقسیم می شوند. حرارت سطحی آنها به ترتیب از چپ به راست شامل=۰۰۰/۵۰-۰۰۰/۲۵-۰۰۰/۹-۰۰۰/۷-۵۰۰/۵-۵۰۰/۴و۰۰۰/۳ درجه هستند. رنگ آنهانیز به ترتیب از چپ به راست شامل: آبی،آبی- سفید، سفید،زرد-سفید،زرد،نارنجی تا قرمز و  قرمز هستند.

منبع :Astrophysics

درباره نویسنده

تعداد نوشته ها : 1543
  • تبلیغات

    با ما صفحه اول گوگل را تجربه کنید خرید بک لینک ، بک لینک

  • ارسال یک دیدگاه

    بازگشت به بالا