وضعیت رؤیت پذیری هلال شامگاهی شوال ۱۴۳۷ Reviewed by Momizat on . تا ساعاتی دیگر ماه به لحظه مقارنه می رسد (این لحظه به وقت ایران  روز دوشنبه 14 تیرماه 1395 ساعت15:31 می باشد) پس از این لحظه با توجه به عدم رویت پذیری این هلال تا ساعاتی دیگر ماه به لحظه مقارنه می رسد (این لحظه به وقت ایران  روز دوشنبه 14 تیرماه 1395 ساعت15:31 می باشد) پس از این لحظه با توجه به عدم رویت پذیری این هلال Rating: 0
شما اینجا هستید: خانه » اخبار نجوم » وضعیت رؤیت پذیری هلال شامگاهی شوال ۱۴۳۷

وضعیت رؤیت پذیری هلال شامگاهی شوال ۱۴۳۷

	وضعیت رؤیت پذیری هلال شامگاهی شوال 1437

تا ساعاتی دیگر ماه به لحظه مقارنه می رسد (این لحظه به وقت ایران  روز دوشنبه ۱۴ تیرماه ۱۳۹۵ ساعت۱۵:۳۱ می باشد) پس از این لحظه با توجه به عدم رویت پذیری این هلال در شامگاه دوشنبه ۱۴ تیرماه، منتظر رخ نمایی ماه در پهنه غربی آسمان شامگاه سه شنبه ۱۵ تیرماه ۹۵ می نشینیم؛ شکار هلال ماه شوال ۱۴۳۷ با چشم غیر مسلح در شرایط خوب رصدی امکان پذیر است. شرایط پارامترهای هلال ماه به گونه ای است که رصد هلال ماه با چشم غیر مسلح با حرکت از بخش های شمالی کشور به سمت جنوب آن راحت تر می شود ولی این نکته را فراموش نکنیم که تقریبا یک ماه پیش شرایط بد آب و هوایی، برای رصد هلال ماه رمضان ۱۴۳۷ (با فاز تقریبی ۵/۳ درصد و ارتفاع ۵/۱۲ درجه)با چشم غیر مسلح مشکلاتی را ایجاد کرد. بنابراین با توجه به فصل تابستان و حضور گرد و غبار در آسمان به نظر می رسد برای هلال ماه نیاز به شرایط مناسب و خوب رصدگاه از لحاظ آب و هوایی داریم و در غیر این صورت با ابزار آلات ساده اپتیکی می توانیم این هلال را در ۲۹اُمین روز ماه مبارک رمضان رؤیت کنیم.

در ادامه در جدول یک وضعیت پارامترهای محاسباتی و در شکل های ۱ و۲ نقشه جهانی رؤیت پذیری هلال ماه بر اساس معیارهای یالوپ و عوده و در نهایت در شکل ۳ راهنمای رصد هلال ماه برای افق تهران را مشاهده می کنید.

هلال شامگاهی رمضان ۱۴۳۷هجری قمری
شامگاه سه شنبه۱۵ تیر ماه ۱۳۹۵ شمسی برابر با ۲۹ رمضان المبارک ۱۴۳۷ قمری و مطابق با ۵ جولای ۲۰۱۶ میلادی
محاسبات درسیستم مکان مرکزیTopo centricوبدون لحاظ اثرشکست نوردرجو (Refraction off ) برای  تهران با مختصات ۳۵ درجه و ۴۰ دقیقه عرض شمالی و ۵۱ درجه و ۲۶ دقیقه طول شرقی.
۲۱h 02m 28s لحظه غروب ماه
۲۹۰d 34m 05s سمت ماه در لحظه غروب  ماه
۱۵۰d طول کمان
۱/۹۵ % فاز ماه
0h 38m 58s مکث ماه
۲۰h 23m 30s لحظه غروب  خورشید
۲۹۹d 02m 20s سمت خورشید در لحظه  غروب  خورشید
۲۸۵d 17m 13s سمت ماه در لحظه  غروب  خورشید
۰۶d 27m 37s ارتفاع ماه در لحظه غروب خورشید
۱۳d 45m 7s- اختلاف سمت ماه و خورشید در لحظه  غروب  خورشید
۱۵/۵۴d جدایی زاویه‌ای
۱d 04h 53m سن ماه
۳۷۶۹۰۸/۹۹km فاصله ماه از زمین

 

جدول ۱: وضعیت پارامترهای محاسباتی هلال ماه در شامگاه ۱۵ تیر ۱۳۹۵ برای مختصات جغرافیایی تهران

 


شکل ۲

 

شکل ۳: آ: شمایی از افق غربی آسمان ۱۵ تیر ۹۵ به همراه محل تقریبی غروب خورشید، جایگاه ماه در لحظه غروب خورشید و محل غروب ماه بر اساس زاویه سمت و ارتفاع. ب: شماتیک زوایای اختلاف سمت، ارتفاع ماه و جدایی زاویه ای در غروب شامگاه مذکور. ج: کمان ماه در لحظه غروب( محدوده سیاه رنگ قسمت روشن یا فاز ماه می باشد).

درشکل ۴  نقشه پیش بینی آب و هوا برای روز سه شنبه ۱۵ تیر را مشاهده می کنید بر اساس این پیس بینی به نظر می رسد بجز نوار شمالی کشور بقیه مناطق کشور آسمانی صاف را داشته باشند البته در این پیش بینی وضعیت غبار در آسمان و دید افق بررسی نشده است. برای بررسی وضعیت آب و هوایی منطقه رصدی خودتان قبل از اعزام به رصدگاه به سایت سازمان هواشناسی کشور به آدرسwww.irimo.ir مراجعه فرمایید.

 

شکل ۴: پیش بینی آب و هوای سه شنبه ۱۵ تیر ماه ۱۳۹۵ در ساعت ۲۰ برگرفته از سایت www.havairan.com

ذکر دو نکته ضروری است، در مراحل رصد هلال ماه اگر خورشید در آسمان حضور داشت به شدت در استفاده از ابزار دقت کنید و به هیچ وجه در مسیر سمت خورشید ابزار خود را قرار ندهید، چون احتمال آسیب های جدی به چشم ها می باشد و نکته دوم حتما از رصد خود گزارشی تهیه کنید؛

درباره نویسنده

تعداد نوشته ها : 1543
  • تبلیغات

    با ما صفحه اول گوگل را تجربه کنید خرید بک لینک ، بک لینک

  • ارسال یک دیدگاه

    بازگشت به بالا